RENGİN BEBEĞİN ÖLÜMÜNDEKİ SIR PERDESİ ARALANACAK!

RENGİN BEBEĞİN ÖLÜMÜNDEKİ SIR PERDESİ ARALANACAK! 22 Haziran 2017 - 09:38 | Güncelleme:

Beyinde su toplanması tanısıyla dünyaya gelen Rengin Meryem Demir, 2.5 aylıkken hayatını kaybetti. Ölümün yanlış teşhis ve tedaviden kaynaklandığını iddia eden anne, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 19 doktor ve 24 hemşire hakkında soruşturma başlatılacak.

Rengin Meryem bebek, 30 Eylül 2016’da sezaryenle dünyaya geldi. Hidrosefali yani beyinde su toplanması teşhisi konuldu. Annenin iddiasına göre, sağlıklı dünyaya geldi ancak hastanedeki yanlış teşhis, tedavi ve ilgisizlik nedeniyle enfeksiyon kaparak yaşamını yitirdi.

ANNE MAHKEMEYE BAŞVURDU

Anne önce savcılığa başvurdu. Savcılık İstanbul Valiliği’nden soruşturma izni istedi ancak izin verilmedi. Bunun üzerine anne İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, Rengin Meryem Demir’in tanı ve tedavisinde tıp disiplininin gereklerine göre kendilerinden beklenen dikkat ve özeni göstermeyerek adı geçen yenidoğanın ölümüne mani tedbirleri almamak gerekçesi ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan 19 doktor ve 24 hemşirenin soruşturulmasına izin verdi. Dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.