ŞENAY YANGEL: "BURÇ YORUMLARI NASIL REHBERLİK EDER?.."

ŞENAY YANGEL: "BURÇ YORUMLARI NASIL REHBERLİK EDER?.." 12 Ocak 2018 - 12:27 | Güncelleme:

Yorumlarıyla Astrolojide devrim yapan ünlü astrolog Dr. Şenay Yangel, burçların hayatımıza nasıl rehberlik ettiğini Akşam Life’ta kaleme aldı.

Burç yorumları nasıl rehberlik eder?

Öncelikle uluslararası astroloji üniversitesinde eğitim almamış; kendi kendilerine okudukları kitaplarla astrolog ünvanını bahşetmiş kişilerin, yetersiz bilgileriyle ortaya koydukları kirli bilgiler, ülkemizde halen 13. burç safsatasını gündemine getirmekte; 30 yaşından sonra yükselen burcun önem kazandığı gibi aslı astarı olmayan söylemlerle astroloji severlerin kafasını karıştırmaktadır.

12 BURÇ 12 TİP İNSAN YOK

Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki; yıllardır “12 burç 12 tip insan yoktur” derim. “Astroloji sadece burçlardan ibaret bir sistem değildir” der ve şu örneği veririm. Koç burcu biri hayatının zirvesinde iken; bir diğer koç insanı hayatının en zor ve kötü döneminde olabilir. Kişinin doğduğu gün önemlidir. Bir burcun ilk 10 günü, 2nci 10 günü, 3ncü 10 günü hangi diliminde doğduysanız etkiler farklıdır.

Gezegenler sürekli hareket halindedir. Düşünün sadece Ay 2,5 günde bir burç değiştirir ve Ay büyüyen gelişen her şeyle ilişkilidir. Özellikle kadınlar, duygularımız, bilinçaltımız üzerinde ki etkileri çok fazladır. Diğer gezegenlerin geçişleri de gün içinde derece derece farklılık gösterir.

Batı astrolojisine göre tropikal Zodyak Güneş zamanlıdır. Çin astrolojisi aysaldır. Antik çağ takvimini baz alır. Ve her yıl bir burcu kapsar. Hint astrolojisi ise sideral zodyak’ı kullanır ve her bir sistem kendi içinde farklı tekniklerle gökyüzünün rehberliğinde kendimizi tanımamızı; yaşamımızı doğru şekilde yönlendirmemiz gereken konularda önceliklerimizi belirlememize yol gösterir.

GÜNEŞ BURCUNA GÖRE

Gelelim şimdi yorumlara; gerçek bir astrolog bu sistemlerden birini ya da benim kullandığım gibi Batı, Çin ve Hint astrolojisini bir arada kullanarak gezegenlerin gün gün transitlerini inceleyerek; 12 burcun 1’inci, 2’nci ve 3’ncü dekanlarına göre günlük enerjilerini inceleyerek; bu doğrultuda yorumlarda bulunur.

Hiç astroloji bilgisi olmayan biri bile bu yorumlardan faydalanarak güneş burcuna göre astrolojinin rehberliğinden faydalanır.

KOÇ

İkili ilişkilerinizde samimi ilişkilere ayak uydurmaya çalışın. İş performansınızı iyileştirmek için herhangi bir tartışmadan kaçınmanız iyi olur. Bekarlar için yeni tanışmalar söz konusu olsa da bir ilişkiye başlamak için aceleci olmayın.

BOĞA

İş hayatınızı yükseklere çıkarabilecek önemli tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Kaygılı halinizden sıyrılmalı cesaretli adımlar atmalısınız. Evli Boğa’lar eşinizin rahatsız edici davranışları karşısında üzülebilir ve öfkeye kapılabilirsiniz.

İKİZLER

İş hayatınızda üstlendiğiniz her girişimde en iyi adımınızı atarak, iyi sonucu almaya çalışın. Eşinizle gerginlikler onun görüşmediği yakınlarıyla yeniden görüşmesi ve bunu gizlemesi nedeniyle olabilir. Bekarlar ise sürpriz beraberliklere adım atabilirler.

YENGEÇ

İş arıyorsanız olumlu cevaplar alabilir, kalıcı bir işe başlangıç yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızın her sıkıştığında finansal olarak talepte bulunması gibi durumlar söz konusuysa bu hafta ‘hayır’ deyin. Özel yaşamınızda ise eşinizle iletişim sorunları tırmanabilir.

ASLAN

İşinizle ilgili konularda aşırı istekle tekliflerle karşınıza gelen kişilere dikkat edin. Özel yaşamınızda birliktelikleri olanlar ve evliler, takınacağınız sakin tutum kriz çıkarma arzusunda olan 3’üncü şahısları amaçlarına ulaştırmayacaktır.

BAŞAK

İş değişikliği yurtdışıyla ilgili gelişmeler de başkalarından kaynaklanan gecikmeler yaşanacak. Özel yaşamınızda başkalarının doğrularıyla sizin doğrularınız uyuşmayabilir. Varsın uyuşmasın! Siz sahip olduğunuz güzelliğe emek verin.

TERAZİ

İş hayatınızda birden fazla kişinin yaptığı işlerin sorumluluğunu alırsanız sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Eş ya da sevgilinize duygularınızı ifade etmekten korkmayın. Bekarlar için duygusal yakınlaşmalar var.

AKREP

Eski ve çıkarcı arkadaşlarınız tekrar karşınıza çıkarak sizinle ortaklık tekliflerine sıcak bakmayın. Evli ve ilişkisi devam eden Akrep’ler birlikte olduğunuz kişinin değişkenlik gösteren davranışları sizleri öfkelendirebilir.

YAY

Haklı da olsanız kimsenin bam teline basacak söylemlerde bulunmayın. Maliye krediler gibi konularda şanslısınız. Eşinizin yakınlarıyla ilgili konularda gösterdiğiniz tüm samimiyete rağmen kulağınıza çalınanlar sizi üzebilir.

OĞLAK

Finansal konularda iyileşmeler söz konusu...  Bu hafta dikkat edilmesi gereken enerjiler yakın çevrenizin özel yaşamınızda mutlu giden ilişkinizi bozmak için yapacakları davranışlar olmalı. Tepkilerinizi sert bir üslupla ortaya koyun.

KOVA

Bu hafta büyük lokma ye büyük söz söyleme ilkesiyle  hareket edin. Asla yapmam dediğiniz şeyleri yaparken bulabilirsiniz kendinizi iş ve özel yaşamınızda. Eşinizle ilişkilerinizde de sürprizler yaşanabilir.

BALIK

İş hayatınızda farklı alanlardan teklifler alabilir, sıcak bakmadığınız halde dostlarınızın desteğiyle yeni fırsat kapılarını aralayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda ailenizle ilişkilerinizdeki gerginlikler olmalı.