BERİL BAŞARAN: “KIZIM MİNA’YI  YAŞATACAKLAR!”

BERİL BAŞARAN: “KIZIM MİNA’YI YAŞATACAKLAR!” 8 Mart 2019 - 09:01 | Güncelleme:

Uçak kazasında hayatını kaybeden ve tüm Türkiye’yi yasa boğan Mine Başaran’ın annesi Beril Başaran, kızının adını ölümsüzleştiren bir projeyi hayata geçiriyor.

Sosyal sorumluluğun her zaman bilincinde olan Mina Başaran geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir dergiye ‘kadınlar için fırsat eşitliği ve pozitif ayrımcılık’ mesajı vermişti. 

Mina’nın o dergiyi görme şansı oldu mu, bilemiyoruz. Başarılı iş insanı, üreten genç bir kadın olan Mina Başaran ve 10 yakın arkadaşı, 11 Mart 2018’de, jet kazasında hayata çok acı bir şekilde veda etti; aileleri ve sevdikleriyle birlikte tüm Türkiye’nin yüreklerini yaktı.

MİNA VE ARKADAŞLARI İÇİN

Hürriyet’in haberine göre; Evlat acısı yaşayan anne Beril Başaran, kendini kızı Mina’nın adını ölümsüzleştirecek ve yarasına merhem olacak çalışmalara adadı; pırıl pırıl genç kızlara rehber oluyor.

Beril Başaran, geçen yaz Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin İstanbul Şubesi’nin aracılığıyla burs desteği verdiği 11 kızı Bodrum’daki otellerinde ağırladı. 11 Mart’ta hayatını kaybeden 11 gencecik kızın anısına 11 başarılı genç kızla zaman geçirdi. Böylece ‘Mina’nın Çocukları’ projesi doğdu.