ÇILGIN TÜRK DİZİLERİ… 156 ÜLKEDEN 500 MİLYON SEYİRCİ

ÇILGIN TÜRK DİZİLERİ… 156 ÜLKEDEN 500 MİLYON SEYİRCİ 12 Mart 2019 - 10:59 | Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türk dizilerinin 156 ülkeden yayımlanarak büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi “Kamu Diplomasisi Aracı Olarak Türk Dizileri Çalıştayı” düzenledi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, dizi ve sinema sektörü sayesinde devletlerin kültürlerini ve birbirlerini daha iyi tanıma imkanı elde ettiğini belirtti. Sobacı, başka bir program nedeniyle çalıştaya katılamayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un mesajını okudu.

350 MİLYON DOLAR

Altun, Türk dizilerinin 156 ülkeden yaklaşık 500 milyon seyirciyle buluşarak önemli bir başarı hikâyesine imza attığını belirtti ve ekledi: ‘’Ortadoğu’dan başlayıp, Balkanlar ve Orta Asya ile devam eden başarı hikâyemiz bölgesel ölçekli kalmayıp artık Fransa’dan Japonya’ya, Şili’den Peru’ya kadar dünyanın dört bir yanına ulaşıyor. Sektör 350 milyon doların üzerinde ihracat hacmiyle bu alanda ikinci sırada.”

HEDEF BATI AVRUPA

Altun, "Özellikle Batı Avrupa bölgesine yönelik yapılacak yeni çalışmaların Türk dizi sektörünü 2023 hedeflerimiz olan yıllık 1 milyar dolar ihracat rakamlarına ulaştıracağına inanıyorum” dedi. Türk dizilerinin başlı başına bir ihracat kalemi olduğunu ve farklı sektörlerin gelişmesine katkı sağladığını dile getiren Altun,"Şehirlerimiz, coğrafi zenginliklerimiz ve tabii güzelliklerimiz markalaştı" dedi.