VİRÜSTEN BÖYLE KORUNDULAR

VİRÜSTEN BÖYLE KORUNDULAR 29 Ocak 2020 - 17:25 | Güncelleme:

Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılmaya başlayan coronavirüsü ülkede vahim görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Corona virüsü riski taşıyan bölgelerden gelen son bilgilere göre, insanlar pet şişeler ve kasklarla kendini korumaya çalışıyor.

Çaresiz havayolu yolcuları, plastik şişeler, motosiklet kaskları, poşetler kullanarak kendilerini ölümcül corona virüsünden korumaya çalışıyor.

Dünya genelinde birçok havayolu şirketi corona virüsü nedeniyle Çin uçuşlarını durdurmuş durumda. En son İngiliz hava yolları British Airways (BA), yeni tip coronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle Çin'e tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar ise insanların salgından ne kadar korktukları ve virüs konusunda çaresiz olduklarını gözler önüne seriyor.

Fotoğraflarda insanların kafalarına plastik şişe geçirdiği, çocuklarını poşete sardıkları görülüyor.

Şanghay'dan Perth'e giden uçuşta, bir adam kendini ölümcül virüsten korumak için motosiklet kaskı takmış halde görüntülendi. Aynı uçuşta olan bazı yolcular insanların hepsinin en azından yüz maskesi taktığını ve uçağın yere indikten hemen sonra spreylerle dezenfekte edildiğini söyledi.

Çin'de, yolcuların yüz maskesi giymedikleri takdirde herhangi bir toplu taşıma aracına binilmesine izin verilmiyor. Coronavirüsü nedeniyle 132 kişi yaşamını yitirdi.

Yaşanan ölümler giderek artıyor. Virüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı dün 106 idi...