KÖPEK CORONA’DAN KARANTİNADA

KÖPEK CORONA’DAN KARANTİNADA 29 Şubat 2020 - 09:12 | Güncelleme:

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs (Covid-19), dünya genelinde etkisini artırarak sürdürüyor. Türkiye'nin komşuları Azerbeycan, İran, Yunanistan, Irak ve Gürcistan'da corona virüs vakaları tespit edilirken, Avrupa'daki vakalar da belirgin bir şekilde yükseldi. Hong Kong'da, virüsün bulaştığı bir kadının köpeği de aynı şekilde hastalandı. Dünya Sağlık Örgütü, küresel risk seviyesini "yüksekten", "çok yüksek" seviyeye çıkardı.

Çin’de yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında ölenlerin sayısı, 2'si Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 837’ye çıktı.

Ülkede salgın nedeniyle son 24 saatte 47 kişi hayatını kaybetti, 427 kişide Covid-19 vakası saptandı.

Covid-19 şüphelisi kişilerin sayısı 1418’e, gözetim altına alınanların sayısı 58 bin 233’e gerilerken, taburcu edilen kişilerin sayısı da 39 bin 2’ye yükseldi.

Çin ana karası dışında saptanan Covid-19 vaka sayısı Hong Kong’da 94, Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise 10 olarak aktarıldı.

KÖPEK KARANTİNADA

Hong Kong'da corona virüs hastası bir kadının köpeğinde de Covid-19 tespit edildi.

Yvonne Chow Hau Yee (60) 12 Şubat'ta rahatsızlandı. Kadının köpeğinin ağız ve burnundan da örnekler alındı. DSÖ yetkilisi Dr. Maria Van Kerkhove, köpeğin hastalık belirtisi göstermediğini, ancak test sonucunun "zayıf pozitif" olduğunu söyledi.

Köpek karantinaya alınırken, eğer hasta olduğu doğrulanırsa, corona virüs buluşan ilk evcil hayvan olacak.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ RİSK SEVİYESİNİ YÜKSELTTİ

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip corona virüs (Covid-19) için küresel risk seviyesini "yüksekten", "çok yüksek" seviyeye çıkardı.

Yapılan açıklamada, corona virüsünün son zamanda yayıldığı ülkelerin sayısı ve toplam vakalardaki artışın gerçekten endişe uyandırdığı belirtilerek, "Salgını hafife almıyoruz. Bu yüzden bugün küresel riskin çok büyük  olduğunu söyledik. Risk seviyesini, 'yüksek'ten 'çok yüksek'e çıkardık" ifadeleri kullanıldı.