PLAJLARIN DENİZ SUYU TEMİZLİĞİNE BURADAN BAKABİLİRSİNİZ

PLAJLARIN DENİZ SUYU TEMİZLİĞİNE BURADAN BAKABİLİRSİNİZ 24 Temmuz 2020 - 10:41 | Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'deki deniz sularının kalitesini ve temizliğini, yüzme takip sistemiyle izliyor. Veriler internet sitesinde herkesin kullanımına açık. Bakanlık ayrıca kaplıca sularını da yakından takip ediyor.

Suyun kalitesine, yüzmeye uygun temizliğe sahip olup olmadığına bakılıyor, internette yayınlanıyor. Otellerin ya da halka açık plajların deniz suyu, yüzme takip sistemiyle Sağlık Bakanlığı tarafından takip ediliyor.

 

Herkesin kullanımına açık olan sistemle plajın sağlık yönünden risk taşıyıp taşımadığı öğreniliyor. "http://yuzme.saglik.gov.tr/" internet sitesinden ulaşılan sistemle, 35 ildeki deniz suyunun analiz sonuçları yer alıyor. Otel ismi ve konuma göre aramalarla da sonuçlara ulaşılabiliyor.

 

2019 yılında yapılan analizlere göre Türkiye'de 990 yüzme alanı A sınıfı, 313 yüzme alanı B sınıfı, 29 yüzme alanıysa C sınıfı olarak değerlendirildi. Türkiye'de D sınıfı yani girilemez dereceli yüzme alanı bulunmuyor. Yapılan anlaizler uluslararası mavi bayrak programına da önemli katkı sağlıyor.

 

Bakanlık tarafından sadece deniz suları değil, kaplıca suları da analiz ediliyor ve vatandaşlara ulaştırılıyor. 266 tesisin su analizleri, tesisteki tedavi birimleri, suyun niteliği ve suyun hangi hastalıklara karşı etkili olduğuna "https://kaplica.saglik.gov.tr/" sitesinden ulaşılabiliyor.