GÖRDÜĞÜNÜZE İNANIN,  HEPSİ GERÇEK!

GÖRDÜĞÜNÜZE İNANIN, HEPSİ GERÇEK! 22 Ağustos 2020 - 15:07 | Güncelleme:

Çin yönetimi, Coronavirüs'ün çıkış noktası olan Wuhan'da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen havuz partisine sahip çıkmıştı. Ancak ilk kez ortaya çıkan bu görüntüler, izleyenin ödünü patlattı. Wuhan'daki karantina sürecini gözler önüne seren görüntüler, dünyayı ayağa kaldıracak cinsten.

Coronavirüs’te dünyadan korkutan rakamlar gelmeye devam ederken aşı çalışmaları da son hızla yapılmaya, virüsü toptan yok edecek bir çözüm üzerinde çalışılmaya devam ediliyor.

Skandala yol açan havuz partisiyle gündeme gelen salgının sıfır noktası Wuhan, şimdiyse ortaya çıkan yeni görüntülerle gündemde.

Çinli muhalif sanatçı ve aktivist Ay Vey Vey, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentindeki karantina sürecini anlatan "CoroNation" isimli bir belgesel hazırladı.

Çinli muhalif sanatçı ve aktivist Ay Vey Vey, yeni tip Coronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentindeki karantina sürecini anlatan "CoroNation" isimli bir belgesel hazırladı.

Filmin amacının, "Çin'in, gözetim, ideolojik beyin yıkama ve toplumun her yönünü kontrol etmek için kaba/zalim bir kararlılıkla kriz yönetimi ve sosyal kontrol mekanizmasını" ortaya koymak olduğu ifade edildi.

Wuhan halkının salgınla mücadelesine yer verilen belgeselde, kentte karantina sürecinde çekilen görüntülere yer veriliyor.

Ay Vey Vey'in Instagram hesabından yapılan paylaşımda, çalışmanın, "benzeri görülmemiş" bir karantinanın uygulandığı 11 milyon nüfusa sahip Wuhan'daki Kovid-19 salgınına dair ilk uzun metraj belgesel olduğu belirtildi.

Paylaşımda, "Film, askerileştirilmiş devlet kontrolünün, acil tıbbi müdahalenin ve otoriter devletin gölgesindeki sıradan insanların yaşamlarının her yere nüfuz eden kapsamını tasvir ediyor. Bugün insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük krizle ilgili ilk elden bir hikaye." ifadelerine yer verildi.