MALATYA DEPREMİ SONRASI  NACİ GÖRÜR’DEN UYARI

MALATYA DEPREMİ SONRASI NACİ GÖRÜR’DEN UYARI 8 Eylül 2020 - 22:35 | Güncelleme:

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da peş peşe meydana gelen depremler sonrası sosyal medya hesabından bir uyarıda bulundu. Bu tür depremlerin komşu faylarda stres değişimine neden olarak o bölgede deprem riskini artırabileceğine işaret eden Görür, "Çelikhan-Erkenek arası daha da riskli hale geldi" dedi.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde bugün farklı büyüklüklerde 5 deprem meydana geldi. Bilim Akademisi Üyesi Prof. Naci Görür bu depremlerin ardından sosyal medya hesabından uyarıda bulundu.Prof. Dr. Naci Görür paylaşımında, "Arkadaşlar az önce Malatya, Pütürge-Sahilköy'de 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Bu depremi şöyle yorumluyorum: Deprem DAF'ın Hazar Gölü- Sincik kolunun batısında ve Çelikhan-Erkenek koluna yakın.

"ÇELİKHAN-ERKENEK ARASI DAHA DA RİSKLİ HALE GELDİ"

Bu tür depremler Coulomb stres transferi yoluyla komşu faylarda stres değişimine neden olarak orlarda deprem riskini artırabilirler. Kanaatimce Çelikhan-Erkenek arası daha da riskli hale geldi. Dikkatli olunmalıdır. Bu tweetin ardından bir de şekil gönderiyorum" ifadelerini kullandı.