ERMENİSTAN NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI!

ERMENİSTAN NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI! 2 Kasım 2020 - 15:34 | Güncelleme:

Adım adım yenilgiye giden Ermenistan Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'de yaşayanları tahliye ederken, BBC Rusça stratejik nokta Laçın'dan çarpıcı bir fotoğrafı sayfasına taşıdı. Azerbaycan lideri Aliyev, sekiz köyün daha işgalden kurtarıldığını duyurdu.

Dünyanın anbean takip ettiği Dağlık Karabağ savaşında altıncı haftaya girilirken, Rusya'nın yardım çağrısına verdiği yanıtla sarsılan Ermenistan'da cephe hattından kaçış başladı.

Azerbaycan ordusu savaş uçaklarıyla Ermenistan mevzilerinin vurulduğu görüntüyü paylaştı. Uluslararası uzmanlar, jetlerin saldırısını Bayraktar TB2'nin kaydettiğini belirtiyor.

Silahlı insansız hava aracının imha ettiği Ermenistan konvoyunun görüntüleri ise büyük bir heyecan yarattı. Vurulan konvoyda işgalci Dağlık Karabağ yönetiminin lideri Arayik Harutyunyan'ın da bulunduğu yönünde haberler paylaşıldı.

Ancak şimdiye kadar söz konusu haberler resmi kaynaklar tarafından doğrulanmış değil. Ermenistan tarafı ise Harutyunyan'ın vurulmadığını duyurdu ancak hiçbir görüntü paylaşmadı.

Pazartesi sabahı ise Ermenistan birlikleri yine sivilleri hedef aldı, Ağdam ve Ağcabedi'ye bağlı köyleri hedef alan bombardımanlara girişti.

Azerbaycan ordusu ise Ermenistan'a ait bir Su-25 savaş uçağını düşürdü. Böylece son haftalarda vurularak düşürülen Su-25 sayısı dörde yükseldi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, çatışmaların sürdüğü cephe hattındaki patlamaların Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'den duyulduğunu bildiriyor.

Ermenistan savaşta adım adım yenilgiye giderken Hankendi'de yaşayanlar şehirden kaçmaya başladı, AP kentten birçok fotoğraf servis etti.

Otobüslerle tahliye edilenlerin yanı sıra kendi araçlarıyla şehirden ayrılanlar göze çarparken, çobanlar ise sürülerini çatışma bölgesinin dışına çıkarmaya çalışıyor.

Azerbaycan lideri İlham Aliyev, sekiz köyün daha Ermenistan işgalinden kurtarıldığını Twitter hesabından paylaştığı mesajla duyurdu.

Uluslararası toplum tarafından tanınmayan işgalci Dağlık Karabağ yönetimi 1166 askerinin öldüğünü belirtiyor ancak uluslararası gözlemciler bu sayıyı binlerle ifade ediyor.