TAYVAN CORONA'YI YENDİ! 200 GÜNDÜR TEK BİR VAKA GÖZÜKMÜYOR

TAYVAN CORONA'YI YENDİ! 200 GÜNDÜR TEK BİR VAKA GÖZÜKMÜYOR 13 Kasım 2020 - 19:06 | Güncelleme:

Coronadan en az etkilenen ülkelerin başında gelen Tayvan'ın başarısı tüm dünyada gıpta ile takip ediliyor. Vaka ve ölüm sayılarında adeta bir mucize yaratan ülkenin bu başarısının altında, eski salgınlardan edinilen tecrübeler yatıyor. Ülkede 200 gündür vaka görülmüyor.

Yeni tip corona virüs salgını etkisini kaybetmeden tüm dünyada yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 53 milyonu geçerken özellikle Avrupa kıtası tam anlamıyla salgına teslim olmuş durumda. Birçok ülke Covid-19'da günlük vaka sayılarında rekor kırarken, yoğun bakımlar ve sağlık sistemleri de zora girmiş durumda. Ancak bir ülke var ki Covid-19'u dize getirmeyi ve salgını kontrol altına almayı çoktan başardı. Bu ülke 200 günden fazladır yeni yerel vakanın görülmediği Tayvan...


SARS SALGININDA ELDE EDİLEN TECRÜBE


SARS salgınında edindiği tecrübeyle erken ve etkili tedbirler alan Tayvan, yeni tip coronavirüsten (Covid-19) yayılmasını önleme ve salgını kontrol altında tutmada ender başarılı örneklerden biri oldu. Tayvan yönetimi Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Shih-çung Çin ve Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Yaser Çıng, Covid-19 ile mücadele için tedbirler ve başarıyı sağlayan etkenlerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


200 GÜNDÜR YEREL VAKA YOK


Dünyada günlük vaka sayısının 600 bini aştığı, virüs nedeniyle her gün 10 bini aşkın kişinin yaşamını yitirdiği dönemde Tayvan'da 200 günü aşkın süredir yerel kaynaklı vakaya rastlanmıyor. 23,8 milyon nüfuslu adada bugüne dek 55'i yerel kaynaklı yalnızca 584 Covid-19 vakası görüldü. Virüs nedeniyle bugüne dek 7 kişi hayatını kaybetti. (AA)