"HESAPSIZ KİTAPSIZ ADIMLARDAN  UZAK DURUYORUZ"

"HESAPSIZ KİTAPSIZ ADIMLARDAN UZAK DURUYORUZ" 7 Aralık 2020 - 15:24 | Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin sağlığından en küçük bir taviz vermediğimiz gibi, ülkemize ağır faturaları olacak hesapsız kitapsız adımlardan da uzak duruyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından çevrim içi düzenlenen Uluslararası Yatırım Zirvesine video mesaj gönderdi.

Bu sene 40’ıncı yaşını kutlayan YASED’in güçlü üye profili, tecrübeli insan kaynağı ve küresel çaptaki ilişki ağı ile önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Erdoğan, ‘büyük ve güçlü Türkiye’ idealine giden yolda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da YASED’in yapıcı rolünü devam ettireceğine inandığını söyledi. Türkiye’nin teknolojik dönüşümünü sağlayacak, ihracat kapasitesini artıracak her türlü çabayı desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Erdoğan, tüm dünyayı etkileyen corona virüsü salgınının dalgalar halinde yayıldığını, Türkiye gibi sağlık altyapısı güçlü, sosyal güvenlik sistemi sağlam ülkelerin salgının yıkıcı etkilerini daha kolay yönettiğini dile getirdi.

‘AĞIR FATURALARI OLACAK ADIMLARDAN UZAK DURUYORUZ’

Bir taraftan yeni hastanelerle sağlık sistemini tahkim ederken, diğer taraftan Ekonomik İstikrar Kalkanı ve Sosyal Koruma Kalkanı paketleriyle girişimcinin, esnafın, dezavantajlı kesimlerin yanında olduklarını kaydeden Erdoğan, “Milletimizin sağlığından en küçük bir taviz vermediğimiz gibi, ülkemize ağır faturaları olacak hesapsız kitapsız adımlardan da uzak duruyoruz.

Covid-19 salgınında birçok ülke ekonomik bakımdan durgunluk yaşarken, Türk ekonomisi toparlanma sürecini başarıyla yürütüyor. Üçüncü çeyrekte elde ettiğimiz güçlü büyüme oranını ülkemizin bu süreçteki başarısının bir tescili olarak değerlendiriyoruz.

Dünyada dengeleri alt üst eden bu salgın, bizim gibi üretim kapasitesi yüksek ülkelerin önünde yepyeni fırsat pencereleri açmıştır. Coğrafi konumu, güçlü altyapısı, şoklara karşı kazandığı dirençle Türkiye, bu fırsatları değerlendirme noktasında en avantajlı ülkelerden birisidir.

Ülkemizin özellikle Asya merkezli üretim ağına alternatif arayışında olan uluslararası yatırımcılar için çok önemli avantajlar sunduğuna inanıyorum” dedi.