BİRLEŞİK ARAP  EMİRLİKLERİ  DOĞRULADI!

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ DOĞRULADI! 23 Ocak 2021 - 09:30 | Güncelleme:

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Washington Büyükelçiliği, BAE’nin eski ABD Başkanı Donald Trump'ın son günlerinde ABD ile F-35 tipi savaş uçağı ve silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) içeren 23 milyar dolarlık “savunma paketi” anlaşması imzalandığını doğruladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Washington Büyükelçiliği, internet sitesinde eski ABD Başkanı Donald Trump’ın son günlerinde ABD ile yapılan “savunma paketi” anlaşmasına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada BAE'nin, ABD ile F-35 tipi savaş uçağı ve silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) içeren 23 milyar dolarlık “savunma paketi” anlaşması imzaladığı doğrulandı.

Açıklamaya göre, maliyetler, teknik özellikler ve beklenen teslimat programları da dahil olmak üzere satın alma şartları salı günü onaylandı ve kesinleşti.

Açıklamada, sözleşmelerde 10,4 milyar dolar değerinde 50 F-35 tipi savaş uçağının, 2,97 milyar dolar değerinde 18 MQ-9B SİHA'nın ve 10 milyar dolar değerinde çeşitli mühimmatın yer aldığı bildirilirken, BAE’nin gerginliği azaltma ve yeni bir bölgesel diyalog kurma isteği de teyit edildi.