BM GENEL KURULU FİLİSTİN İÇİN TOPLANIYOR!

BM GENEL KURULU FİLİSTİN İÇİN TOPLANIYOR! 17 Mayıs 2021 - 17:41 | Güncelleme:

BM Genel Kurulu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını görüşmek üzere perşembe günü toplanacak.

İsrail'in Filistinlilere yönelik olarak başlattığı saldırılar hala devam ediyor. Saldırıda onlarca kişi hayatını kaybederken, geçtiğimiz hafta toplanan BMGK İsrail'e yaptırım kararı almamıştı. Bu durum tüm dünyada tepkiyle karşılanırken,  gelen son dakika haberine göre BM Genel Kurulu İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını görüşmek üzere perşembe günü toplanacak.

İsrail, Filistinlilere yönelik olarak başlattığı saldırılara dozunu artırarak devam ediyor. İnsanlık dışı saldırılarda birçok masum sivil hayatını kaybederken, dünyanın birçok yerinde İsrail'e karşı protestolar düzenleniyor.

BM PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANACAK

Geçtiğimiz hafta toplanan BMGK İsrail'e yaptırım uygulamayıp, ikili görüşmelere davet etmişti. Bu konu dünya genelinde büyük tepki çekerken, bir son dakika gelişmesi yaşandı. BM Genel Kurulu İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını görüşmek üzere perşembe günü toplanacak.

VOLKAN BOZKIR'DAN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır toplantıya dair bir paylaşımda bulundu. Bozkır, "BM Genel Kurulu'nu, İslam İşbirliği Teşkilatı adına Nijer ve Arap Grubu adına Cezayir Daimi Temsilcilerinin ortak imzalı mektubunda yer alan talebe binaen, işgal altındaki Filistin topraklarındaki vahim durumu görüşmek üzere, 20 Mayıs Perşembe günü saat 10:00 da toplayacağım" dedi.