ERDOĞAN’DAN YÜZ YÜZE  EĞİTİM UYARISI!

ERDOĞAN’DAN YÜZ YÜZE EĞİTİM UYARISI! 11 Ekim 2021 - 15:08 | Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitime devam edileceğini belirterek, vatandaşlara kış ayları için uyarılarda bulundu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi’nin Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

* Bu sabah Afyonkarahisar’da meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencilerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

* Evlatlarımızın ailelerine, yakınlarına ve öğretmenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

* Sizlerle beraber ülkemizdeki tüm öğretmen ve öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılını tebrik ediyorum.

* Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarda eylül ayı itibarıyla yüz yüze eğitime geçtik.

* Yaklaşık 1,5 yıl sonra evlatlarımızı çok özledikleri okullarıyla, öğretmenlerimizi de öğrencileriyle buluşturmanın sevincini yaşadık.

* Geçen hafta Salı günü yine bu salonda üniversitelerimizin 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Töreni'ni düzenledik.

* Böylece 81 vilayetimizin tamamında okul öncesinden üniversiteye kadar, eğitim öğretimin her seviyesinde yüz yüze eğitime başlamış olduk.

* Beşinci haftasını geride bırakan eğitim faaliyetlerimiz hamdolsun ciddi bir sorunla karşılaşmadan başarıyla devam ediyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

* Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız, sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi hususunda gereken her türlü tedbiri alıyor.

* Aynı şekilde illerde mülki idare amirlerimiz konuyu yakından takip ediyor.

* Velilerimizin ve okul aile birliklerimizin de yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi için samimi gayret gösterdiklerini görüyoruz.

* Eğitimin tüm paydaşlarında oluşan bu mutabakat ve işbirliği ruhundan biz de büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

* Sürecin başarısı için tedbirlere uyum başta olmak üzere her konudaki gayretlerimizi biraz daha artırmamız gerekiyor. İnancımıza göre, takdir tedbire mani değildir.

* Salgınla mücadelede bilimin ve tıbbın sunduğu araçlardan faydalanmak, hem insan hem de Müslüman olarak bizim görevimizdir.

* Devletimiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibine uygun şekilde birçok gelişmiş ülkeden bile önce gereken her imkanı vatandaşlarına sunmuştur.

* Aşılamadaki eşikleri hızla aşarak toplumsal bağışıklığı ne kadar çabuk sağlayabilirsek önümüzdeki kış aylarında o derece rahat ederiz.

* Diğer türlü havaların soğumasıyla beraber sıkıntılarımızın artmasına engel olamayız. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.