MERAL AKŞENER “LÜTFÜ BEY  BİR HATA YAPTI” DEDİ

MERAL AKŞENER “LÜTFÜ BEY BİR HATA YAPTI” DEDİ 9 Kasım 2021 - 11:16 | Güncelleme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener: AK Parti’nin planlı bir provokasyonu sonucunda talihsiz bir olay yaşadık.

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Her tür çirkinliği yapacaklar ama biz yolumuza devam edeceğiz. Nitekim biliyorsunuz geçtiğimiz cuma AK Parti’nin planlı bir provokasyonu sonucunda talihsiz bir olay yaşadık. Evet Lütfü bey bir hata yaptı, karşısındaki kadın olan genel başkanına ağza alınmayacak hakaretleri etmiş, ahlaksız bir adam da olsa koruma içgüdülerine sinirlerine hakim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi ve konumu bunu gerektirirdi. Ama maalesef olamadı ve hislerine yenik düştü. Elbette bu hatayı mazur görecek değiliz. Ancak benim asıl dikkatimi çeken bu olay vesilesiyle başka Sayın Erdoğan olmak üzere AK Parti mensuplarının gönüllerindeki şehit yakını hatta kadın hassasiyetini keşfetmeleri oldu.”

Akşener, konuşmasının devamında AKP’nin bu konuda ‘samimi’ olmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Ben de bazı ilaveler yapayım. Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk’ün anasına Zübeyde hanıma ‘genelevde çalışıyor’ diyenler oldu sarayda kabul edildiler. Bu ülkenin kadınlarına ‘başı açık kadın perdesiz eve benzer ya satılıktır ya kiralık’ denildi. Elini uzatıp çekil şuradan diyen olmadı. Rize Belediye Başkanı ‘çözüm sürecine ne gerek var her birimiz ikinci bir eş olarak Kürt kadınlarını alalım bu mesele çözülsün’ dedi, yerinde oturdu kınamaya bile uğramadı. Bu örnekleri defalarca sayı sonsuz sayıda anlatabiliriz. Bunları söylemek bile benim içimi acıtıyor. Ama biraz önce videosunu izlediğiniz ahlak şövalyesi Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının şehitlerimize olan saygısı milletimize olan muhabbeti kadınlara olan hassasiyeti neresinden tutsanız rezillik, saygısızlık, derin bir kirlilikle karşı karşı karşıyayız. Bir hususun altını kalın bir şekilde çizmek istiyorum ellerinde şehitlerimizin kanı olan teröristleri devletin televizyonuna çıkarıp konuşturanlar bize şehitlerimiz üzerinden ahkam kesemez.”

‘Milletimize küfür eden Cengiz’in sildiğin borçlarını hemen tahsil et’

Toplantıda AKP ve Erdoğan’la ilgili bir video izleten Akşener, Mehmet Cengiz’in silinen vergi borçlarının tahsil edilmesi çağrısını yaptı: ”Her ne kadar bayan dediyse, de bayanlığı reddediyorum, Lütfü Beyin hatasından siyasi rant kovalayacağına milletin gözünde kaybettiğin itibari sahte kabadayılık şovlarıyla kazanmaya çalışacağına, hazır şehitlerimiz için yepyeni bir hassasiyet geliştirmişken fırsat bu fırsat gel atılması gereken bazı adımları hemen at. Mesela milletimize küfür eden Mehmet Cengiz’in ihaleleri iptal edip küfürden sonra sildiğin vergi borçlarını hemen tahsil et.”

Türkkan, İYİ Parti’yi ‘HDP’yle yakın ilişki kurduğu’ gerekçesiyle protesto eden kişiye küfretmiş, daha sonra da özür dilemişti. İYİ Partili vekilin, grup başkan vekilliğinden istifa etmişti. Türkkan’ın yerine Erhan Usta getirilmişti. Olay sonrası Erdoğan, yetkisi olmadığı halde Akşener’den Türkkan’ın milletvekilliğine son vermesini istemişti.