KIBRIS’TA TUTUKLANAN ŞÜPHELİNİN  İFADESİ ORTAYA ÇIKTI!

KIBRIS’TA TUTUKLANAN ŞÜPHELİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI! 12 Şubat 2022 - 12:18 | Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ünlü ismi Halil Falyalı, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kıbrıs'ta yakalanan şüpheli ise mahkemede ifade verdi.

Zanlıların, suikastın ardından KKTC'den tekne ile Türkiye'ye geçtiği iddiası ortaya atıldı. İstanbul ve KKTC'de operasyonlar yapıldı. Ekipler, 6 kişiyi gözaltına alındı.

İstanbul'da gözaltına alınan şüphelilerin ise Mustafa Söylemez ile 2 adamı olduğu ortaya çıktı.

BİRLİKTE GİRMİŞLER

Kıbrıs kaynaklarından elde edilen bilgilere göre ise; olayla ilgili tutuklanan Ö.T. ile adaya birlikte giriş yaptığı tespit edilen Y.G. dün mahkemeye çıkarıldı.

ANKARA'YA EKİP GELİYOR!

Soruşturmayla ilgili detaylar mahkemede polis tarafından paylaşıldı. Ekipler, olay yerinde 59 adet 7.62 mm boş kovan, 9 adet 7.62 mm mermi çekirdeği ve 5 adet de 9 mm çapında kovan bulunduğunu açıkladı.

Olayda birden çok silah ile birçok kiralık araç kullanıldığına dair bulgu olduğu da dikkat çeken diğer detaylar arasındaydı.

'OLAYLA BAĞLANTIM YOK'

Avukatı olmaması nedeniyle mahkemede söz alan zanlı Ö.T, "Olayda bağlantım yok. Can güvenliğimden endişe ediyorum. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

'NEDEN TUTUKLANDIM?'

Şüpheli, mahkemede neden tutuklandığını da sordu. Bunun üzerine müfettiş, olayla bağlantılı olduğuna dair bulguların yer aldığını söyledi.

'BENİM ORADA BULUNMAM MI BULGU?'

Bunun üzerine zanlı, "Benim orada bulunmam mı bulgu?" diye yeniden soru yöneltti.

Müfettiş ise zanlının olaya katıldığı yönünde de bulguların yer aldığını söyledi.

Her iki şüpheli hakkında 6'şar gün tutukluluk kararı alındı.