KUŞ UÇTU UÇUYOR!

KUŞ UÇTU UÇUYOR! 10 Ocak 2023 - 11:29 | Güncelleme:

BU GİDİŞLE SEÇİMİN HEYECANI KALMAYACAK! AK PARTİ’NİN SEÇİM İŞLERİNDEN SORUMLU ERTAN AYDIN SINIFTA KALDI! BU SEÇİM, ŞU ANDAKİ GÖRÜNTÜSÜYLE YÜZDE 40’A YÜZDE 60, ERDOĞAN’IN ALEYHİNE BİTER GİBİ GÖRÜNÜYOR!

Hükümet, alt yapıya, binalara, havalimanlarına çokça yatırım yaptı. Ama artık topluma şu mesajı vermeleri gerekmez mi: “Biz gelirlerin çoğunu sizin geleceğiniz için havalimanlarına, yollara v.s için harcadık. Ve bunlar da artık tamamlandı. Şimdi sıra insanların daha rahat bir hayat yaşamasında…” demeleri gerek! Artık Ayasasofya”, “Muhtar bile olamaz” gibi konular geride kaldı. Türkiye Yüzyılı”nın da içi boş kaldı! Ak Parti için yeni hikaye “Şimdi insan” olmalı!..

Ama yapılanlar! Örneğin ev vaatleri! 5-6 milyon kişi başvuruyor, buradaki çekilişlerden sadece 100-200 bin kişi mutlu oluyor. Gerisi, hayal kırıklığı!

TOGG güzel bir başlangıç! Ayrıca TOGG’un seçimlere kadar falan yetişme şansı yok. Evet yolda görülür belki ama satın alınması! Önce geçim derdi!

En önemlisi; yükseltilen asgari ücret ve emekli maaşları daha yılın ilk haftası yapılan zamlarla kaybolup gitmeye başladı. Hele, elektrik, doğalgaz, su parası derken, insanların tek derdi “Ödeyemiyoruz, bunlar kapanmadan kışı nasıl geçireceğiz, nasıl ödeyeceğiz” oldu.

AK Parti bu yarışta ayakta kalmak istiyorsa, asgari ücretle çalışanlara ve emeklilere bir sürpriz yapmalı! İnsanlar, ücretlerine yapılan zamlardan sonra(yüksek görünmesine rağmen) mutlu değil! Çünkü fiyatlar aldı başını gidiyor.

Şayet alt yapı konusunda “Artık bu kadar yeter” diyebilirlerse, insana yatırım konusunda ilginç fikirler bulabilirler. Ama öyle “Bu işlerin başına Harvard’lı birisini, Ertan Aydın’ı koyduk. Daha ne yapalım”la olmayacağı da artık belli! Bizce 1-Asgari ücretli ve emeklilere beklemedikleri bir sürpriz,elektrik,su,doğal gaz gibi konularda beklenmedik bir kolaylık, 2-İcra Daireleri’nde insanlar bitik halde,acilen bu icra/haciz olaylarıyla ilgili yeni bir düzenleme, 3-Gerçek anlamda gerçek bir krediye ulaşılabilirlik sağlamak.

Bunlar olsun ki, rekabet olsun! Medya, her zaman çekişmeli yarışları sever, ama Ak Parti şu yazdığımız gibi ataklar yapmazsa, bu seçim çekişmesiz bir seçime dönebilir!

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!