YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN 6'LI MASA'YI KIZDIRACAK YORUM

YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN 6'LI MASA'YI KIZDIRACAK YORUM 21 Mayıs 2023 - 00:42 | Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp seçim öncesi İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, 2. tur seçimlerine yönelik konuştu. Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Ağıralioğlu, "Dokuz kere yenilmiş birinin onuncu maçına kimse gitmez. Kılıçdaroğlu ikinci turda kazanamaz" ifadelerine yer verdi.27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2. tur seçimlerine ilişkin konuşan Ağıralioğlu, Millet İttifakı birleşenlerini kızdıracak s

"DOĞRU STRATEJİYLE MUHALEFET KAZANABİLİRDİ"

Kılıçdroğlu'nun 2. turda kazanamayacağını söyleyen Ağıralioğlu, "Doğru siyaset doğru stratejiyle muhalefet kazanabilirdi. Doğru stratejiyle yüzde 70 alabilirdi. Dokuz kere yenilmiş birinin onuncu maçına kimse gitmez. Kılıçdaroğlu ikinci turda kazanamaz." ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle:Uzunca zamandır Meclis'te milletin umudunu koruyarak konuşuyordum. Süreçle ilgili itirazlarım oldu. Hassasiyetlerimi paylaşırken böyle bir yolu tercih ettim. Bunu öngördüm. Muhalefetin milletin umudunu yönlendirmesi gerekir. Bu öngördüğümüz tabloyu en erken ve şiddetli söyledim. CHP ile siyasi beraberliğimizin, özgünlüğümüzü korumak iddiası vardı. Cumhurbaşkanlığı adaylığının belirlenmesi sürecinde bir istişareden ziyade bir dayatmanın olduğunu düşünüyorum. Kemal Bey'in adaylık hevesiyle henüz kantara çıkmamış partilerin eşit söz hakkıyla oturdukları masada bu fırsatı kullandıkları düşünüyorum. 50'ye 50'nin bir katıp yenmek değil 50'ye 50 katıp kazanalım dedik. Alırsak tüm memleketi huzurla yöneteceğiz diyelim dedik. Kazanacak aday hassasiyeti vurgulayalım dinlendirdik. Öngörülerimiz oldu, şaşırmadık.

"İHA'LARA SİHA'LARA İTİRAZ ETMEYİN DEDİK"

Türk milleti sandıktan umudumu kesmiyorum ve sandığa gidiyorum dedi. İftihar edeceğiz milletimizle. Seçim sürecinde elbette geçim konularını konuşacağız. Uyarılımızı defalarca dile getirdik. Milletimiz içinde büyük bir devlet olma duygusu vardır. İHA'lara SİHA'lara itiraz etmeyin dedik, olmadı. İkinci ümidim benim şuydu; Bizim milletimiz devletsizliğin ne olduğunu bilir. Bu iki hassasiyetimi seçmene doğru ittim ben.

"KİMİN KULAĞININ ÇEKİLDİĞİNİ GÖRDÜK"

PKK'lıların 15 Mayıs'ta zafer çığlıklarıyla iniyoruz naralarına, milletin vereceği refleksleri 14 Mayıs'ta göreceksiniz dedim ben. Seçimin İmralı-Kandil arasına sıkışmasına, milletin gönlündeki şüpheleri silmeye yönelik bir çalışma olmadı. 'Kürtlerin oylarına ihtiyacımız var' sözleri Kürt vatandaşlarımızı rencide etti. Devleti tehdit edenlere ses etmediler. Siyasetin zehri kibirdir. Buna rağmen Kandil'den sizin için söylenen sözlere sessiz kalırsanız. Demokratik özerklik gibi söylemlerde bulunursanız. 'Kimi koyarsak kazanır' demekle seçmene dayatma yaparsınız, HDP ile masaya oturmaya dönüştürürseniz, sizin lehinize dönen söylemlerden rahatsız olmazsanız, bütün bunları CHP'nin lokomotif olduğu bir denklemde devletine parmak sallayanlara milletin müsamahasında karşılık bulacaktı. Muhalif seçmenin umudunu Kandil'in cebine indirdiniz. Siz kimi gösterirseniz gösterin seçmen oy verir mantığı halkta benimsenmedi. Engin Altay 'Kulağını çekilmeli' demişti. Kimin kulağının çekildiğini gördük.

"BİZİM ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜZ ARA SIRA NÜKS ETMEZ"

Bizim çok ağır bedeller ödediğimiz bir terörle yaşamak zorunda olduğumuz bir 40 yılımız var. Biz programlar yaparken evlatlarımız şehit oluyor. Binlerce evladını teröre kurban veren bir mekanizmada bir siyaset kurumunu şöyle kurgulamalıyız; PKK'lıların HDP'lilerin naralarına kurban etmemeliyiz. HDP'ye oy veren seçmenlerin tamamının oyunu almak hepimiz yapması gereken. CHP'nin yaptığı Kandil'inkine cevap vermiyorsun. 'Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer' diyorsun. Demokrasinin yolu Ankara'dan geçer. Böyle lüzumsuz beyanatlar memlekette huzursuzluğa neden olur. Bana cevap verirken çok cüretkârdınız. Şimdi Zafer Partisi Genel Merkezinden çıkmıyorsunuz. Allahtan seçim iki tur üçüncü tur olsa herhalde İslam İşbirliği Teşkilatı'na gidip halifeliğe soyunacak Kemal bey. Kılıçdaroğlu Akşener için 'Arada Asena damarı tutar' demişti. Bizim ülkücülüğümüz ara sıra nüks etmez."