KILIÇDAROĞLU, SİLİVRİ’DE CAN TANRIYAR’I NEDEN “ES” GEÇTİ?

KILIÇDAROĞLU, SİLİVRİ’DE CAN TANRIYAR’I NEDEN “ES” GEÇTİ? 16 Ekim 2023 - 00:31 | Güncelleme:

CHP BAŞKANI, İKİ KEZ GİTTİĞİ MARMARA CEZAEVİNDE SADECE SOLCU GAZETECİLERLE KONUŞURKEN, CAN TANRIYAR’IN YÜZÜNE BİLE BAKMADI!

YANINDA CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR DA VARDI! Kİ BAŞARIR’LA CAN TANRIYAR, YÜZYÜZE TANIŞAN, HABERLERLE İLGİLİ DE MESAJLAŞAN KİŞİLER!

Birkaç kere gittiler Marmara Kapalı Cezaevine!..

Solcu olan gazetecilerle görüştüler hep!... O gazetecilerin de hep bir hikayesi vardı. Merdan Yanardağ, PKK’yı övmekle suçlanmıştı. Açık Cezaevinde bulunan Barış Pehlivan da MİT TIR’ları haberleriyle…

Can Tanrıyar ise gözaltına alınıp, yaptıkları haberler sebebiyle (Son 1 yıldır siyasete ağırlık vermişlerdi. Tarafsız ama sert bir dille yanlışları yazan bir mecra olmuşlardı. Parti ayrımı yapmıyorlardı. Ancak Can Tanrıyar’ın muhafazakar, sağ görüşlü olduğu, son yıllarda ise tamamen 5 vakit namazla yaşayan bir gazeteci olduğu biliniyordu)

TV Kanalından sonra UçanKuş’un internet ve sosyal medyasını kapatmak için mahkemeye başvurulmuştu. Aslında olay siyasi değildi. Ama özellikle de şimdi Anadolu Başsavcısı’nın HSK’ya verdiği raporda da ortaya çıkan konuları uzun zamandır işliyorlardı.

Sonuçta, UçanKuş’u kapatamadılar ama inanılmaz bir şekilde “yağmaya teşebbüs” diye bir suç uydurup Can Tanrıyar’ı cezaevine gönderdiler.

İşte cezaevi… Kılıçdaroğlu ve Ali Mahir Başarır, sol görüşlü gazeteci v.s. ziyaret edip çıkarlarken, yüzüne bile bakmadıkları Can Tanrıyar, iyi tanıdığı Ali Mahir Başarır’a seslendi: “Vekilim nasılsınız?” Başarır şöyle bir döndü sadece yalandan “İyiyim” deyip, Kılıçdaroğlu’yla görüşe gitti.

Şimdi biz önyargısız ama merakla soruyoruz.

1-    Siz cezaevinde sadece solcu gazeteci mi insan yerine koyuyorsunuz? Şu anda “Hilal” bıyıklı diye mi Tanrıyar’ı “es” geçtiniz?

2-    Sayın Kılıçdaroğlu, Can Tanrıyar da sizin gibi Tuncelili ve Alevi… Ancak kendisi yaşantı olarak hanefi gibi yaşamayı seçtiği ve artık 5 vakit namaz kılan bir adam olduğu için mi (Çünkü bazı Alevilerden böyle tepkiler alıyordu) böyle davrandınız?

3-    Bu, üçüncü en iyi niyetli sorumuz. Acaba danışmanlarınız bu konuda size eksik ve yanlış haberler mi verdi?

Belki Salı günü cevaplarsınız?

(Buna da çok emin değiliz, kusura bakmayın!)