RALLİ'DE ERKEK HAKİMİYETİNİ KIRAN KADIN PİLOT: SEVGİ AKTÜRK

RALLİ'DE ERKEK HAKİMİYETİNİ KIRAN KADIN PİLOT: SEVGİ AKTÜRK 29 Ekim 2023 - 01:57 | Güncelleme:

Ralli sporunda erkeklerin hakimiyeti kadın ralli pilotu Sevgi Aktürk ile kırılmaya başladı. 2005 yılında Polo Ladies Cup yarışına izleyici olarak katılan Aktürk, 42 yaşında ralli pilotluğuna adım attı. Adil Küçüksarı, Ahmet Keskin ve Ali Dinç gibi isimlerle NEO MOTORSPOR'da çalışan Aktürk, 2022 sezonunda tırmanma yarışlarına başladı. 2023 sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 3. yarışını tamamlayan Aktürk, bu alanda başarılı olmak için başlamanın önemini vurguladı.

Hız ve adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez spor dalı olan Rallide erkekler konuşulurken artık kadın ralli pilotu Sevgi Aktürk konuşulmaya başlandı. Katıldığı yarışmalarda adından söz ettirmeyi başaran Sevgi Aktürk, ralli dünyasına dair konuştu.

Ralli Pilotluk macerasına nasıl girdiğini anlatan Ralli Pilotu Sevgi Aktürk, "2005 yılında Polo Ladies Cup yarışına izleyici olarak davet edilmiştim, o zaman ilk kez dedim ki 'ben bu sporu yaparım.' Otomobillere merakım çok kullanmayı çok seviyorum Tabi o zaman 26 yaşındayım, o yaşlarda nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz, internet o zamanlar böyle değil bilgilere erişim bu kadar kolay değildi. 42 yaşındayken covid döneminde nasıl rally pilotu olabileceğimi araştırmaya başladım. Şunu da belirtmek isterim ki hiç bir şey için geç değildir, bu benim mottomdu. Hayalleri olan tüm kadınlarımıza ulaşır umarım bu mesajım. Evet araştırma yapıyorsunuz fakat her zaman çok detaylı bilgilere ulaşamıyorsunuz. Ben çok şanslıydım NEO MOTORSPOR'dan sevgili Adil Küçüksarı, Ahmet Keskin ve Ali Dinç ile yollarımız kesişti bu alanda hem çok tecrübeli hem bir çok şampiyonluğu olan takımımla ve Değerli Hocam ralli ve ileri sürüş tekniğinde 1 numara Afşin Baydar ile serüvenim başladı. 2022 sezonunda tırmanma yarışları ile başladım. 2023 sezonun Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 3. yarışımızı tamamladık üstelik çok güzel bir şekilde." dedi.

Kadınlar için zorlu yanları olup olmadığına dairde konuşan Sevgi Aktürk, "Bu spor dalı oldukça zor kadın olarak çok zorlandık diyemem, zaten zor ve biz bu şampiyonada iki kadın olarak yarışmaktayız. Co-Pilotum Begüm Uludağ. Kendisi 23 yaşında mühendis çok zeki ve korkusuz. Bu çok önemli çünkü birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve güveniyoruz. Güven yarış anında en önemli unsur, rallide saniyelerin önemi var ve co pilotum hızı çok sever" ifadesinde bulundu.

 

Pilot olmak için veya co pilot olmak için yapılması gerekenlere dairde konuşan Sevgi Aktürk, "Tosfed sitesinden araştırma yapsınlar tosfed yıldızını arıyor gençler için çok güzel bir fırsat ve takım bulup eğitim almaları gerekir mutlaka tabi birde sponsor bulmalarını tavsiye ederim oldukça maliyetli bir spor dalı." dedi.

Başarılarına dairde açıklamalarda bulunan Ralli Pilotu Sevgi Aktürk, "3'üncü yarışımız olan Eskişehir Rallisinde Kadın Pilotlar ve Genç Co-Pilotlar kategorilerinde 1. olduk. Oldukça zordu ve çok heyecanlıydık. Çok şükür iyi bir pilot olmak isterken yarışı birincilik kupası alarak bitirdik, bu da Allah'ın bana ikramı. Her zaman daha iyisini yapmak ve her yarışta daha hızlı olmak için çabalıyoruz. Eskişehir rallisinde bize sponsor olan SOFA SİGORTA ve SS MOTOR'A buradan bir kez daha teşekkür etmek isterim. Bir kez daha şunu belirtmeliyim ki; Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin ama mükemmel olmak için başlamak zorundasın." dedi.

Hayellerine kavuşan ralli pilotu Sevgi Aktürk 10 mayıs 1978 İstanbul doğumlu 6 çocuklu bir ailenin 5.si…

Ralli serüvenine nasıl girdiğini Sevgi Aktürk şu sözlerle anlattı;

“Ailem Elazığlı, okul hayatımdan sonra uzun yıllar inşaat sektöründe çalıştım evlendim ve bir oğlum oldu adı Aslan şimdi 7 yaşında . Covid döneminde kendi işimizi yapmaya karar verdik kızkardeşlerimle kendi markamız olan kadın giyim 4sistersfashion.com.tr kurduk 4 kız kardeş beraber çok keyifli bir iş yapıyoruz. Otomobil merakım çok küçük yaşlardan itibaren vardı ilk ehliyet alışım ilk arabamı alırkenki heyecanımı hala hatırlıyorum fakat otomobil yarışlarına katılma isteğim ilk 2005 yılında polo ladies cup yarışına izleyici olarak davet edilmiştim orada karar verdim bir gün yarışıcam diye o ses o adrenalin tamam işte budur dedim. Tabi yaşım o zaman 22 nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz internet o zamanlar böyle değil bilgilere erişim. Eğitim bir yandan çalışma hayatı evlilik çocuk derken böylece hayalim olan yarışmak kaldı ve 42 yaşında covid döneminde araştırmaya başladım nasıl ralli pilotu olabilirim (şunu da belirtmek isterim hiç bir şey için geç kalmadın bu benim mottomdu)hayalleri olan tüm kadınlarımıza ulaşır umarım bu mesajım. evet araştırma yapıyorsunuz fakat çok detaylı bilgilere ulaşamıyorsunuz bunun daha iyi oturması gerek ben çok şanslıydım NEO MOTORSPOR sevgili Adil Küçüksarı,Ali Dinç,Ahmet keskin ve sevgili Hocam Afşin Baydar ile yollarımız kesişti bu alanda hem çok tecrübeli bir çok şampıyonluğu olan takımımla ralli serüvenim başladı 2022 sezonunda tırmanma ile başlayıp sezonu bir çok kupayla kapattık. 2023 türkiye ralli şampiyonasına başladık ralli şampiyonasında 3.yarışımızı tamamladık üstelik çok güzel bir şekilde. Bu spor dalı oldukça zor kadın olarak çok zorlandık diyemem zaten zor ve biz bu şampiyonada iki kadın olarak yalnız biz varız co-pilotum begüm uludağ kendisi 23 yaşında çok zeki mühendis ve korkusuz bu çok önemli birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve güveniyoruz güven en önemli unsur rallide saniyelerin önemi var ve hızı çok sever :) Evet 3.cü yarışımız olan eskişehir rallisinde kadın pilotlarda ve co-pilotlarda 1.ci olduk oldukça zor ve çok heyecanlıydık çok şükür pilot olmak isterken bir de kupa alıp birinci olduk. Sırada 4.cü yarışımız var çok anlamlı ve gurur verici 100.Yıl Cumhuriyet rallisi 28-29 ekim Boluda gerçekleştirilecek.Bir kadın olarak böyle bir kupa için yarışmaktan onur duyuyorum bu yarışta bize desteğini esirgemeyen Sponsorumuz SOFA Sigorta ve SS Motor'a  buradan tekrar teşekkür ederim. Mottomuz Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin Ama mükemmel olmak için başlamak zorundasın”