USTA SANATÇILARDAN EMEK SİNEMASI İSYANI! ÜNLÜ İSİMLER TARİHİ SİNEMAYA HANGİ SÖZLERLE SAHİP ÇIKTI?

USTA SANATÇILARDAN EMEK SİNEMASI İSYANI! ÜNLÜ İSİMLER TARİHİ SİNEMAYA HANGİ SÖZLERLE SAHİP ÇIKTI? 28 Nisan 2013 - 01:59 | Güncelleme:

 

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, 20’nci kuruluş yıldönümünü Suada’da kutladı. Tarık Akan’dan Rutkay Aziz’e, Memet Ali Alabora’dan Şerif Gören’e pek çok ismin katıldığı kutlamada Zuhal Olcay da sahne aldı. Gecenin gündemini, Emek Sineması ve barış süreci oluşturdu.

Açılış konuşması için kürsüye çıkan Rutkay Aziz, "Sanatçıyı iten kakan bir iktidarın Emek Sineması'na sahip çıkması abesle iştigaldir" dedi. Zuhal Olcay da, "Tarihi eserin bir yerini alttan alıp üste koyacaklarmış. Özürleri kabahatlerinden büyük" diye konuştu.

Yönetmen Şerif Gören'e ödül veren Tarık Akan ise, "Size Akil İnsanlar Heyeti için teklif gelse kabul eder miydiniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi: “Bana kimse böyle bir teklifle gelemez. Gelirse cevabını bilir...”

'UMARIM AKİLLER BAŞARIR'

Zuhal Olcay, şarkılarıyla geceye renk kattı. Akil İnsanlar Heyeti için teklif almadığını belirten Olcay, "Barış sürecini destekliyorum. Umarım heyetteki insanlar bunları yapar" dedi.

VİDEO! CEM YILMAZ, EMEK SİNEMASI PROTESTOSUNA DESTEK VERDİ!