DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI! 7 Eylül 2020 - 13:22 | Güncelleme:

DGS 2020 sonuçları açıklandı. Binlerce adayın merak içerisinde beklediği 2020 DGS sonuçları ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen DGS sonuçlarının 9 Eylül tarihinde erişime açılması bekleniyordu. DGS sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra sorgulama yapabilecek.

2020 DGS sonuçları ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Önlisans eğitimlerini Lisans eğitimine tamamlamak isteyen adayların katılım sağladğığı ve 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen DGS sınav sonuçları ÖSYM tarafından bugün erişime açıldı. Sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulama yapabilecek.

DGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS PUANLARI NASIL HESAPLANDI?

Sınava katılan adayların Sayısal ve Sözel testlerden almış oldukları puanlara Önlisans Başarı puanlarının eklenmesi ile adayların yerleştirmede esas olarak kullanılacak olan DGS puanları hesaplandı.

Sınav sonuç ekranında adaylar Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları, Ön lisans başarı puanı, 2020-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

DGS tercihleri ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından başlayacak. Adaylar DGS tercih kılavuzunu inceledikten sonra tercih işlemlerini ÖSYM tarafından belirtilecek olan tarihler içerisinde ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden yapabilecek.