YAZIK! CAN TANRIYAR’IN BİR “MAHKEMESİ” BİLE YOK!

YAZIK! CAN TANRIYAR’IN BİR “MAHKEMESİ” BİLE YOK! 17 Ekim 2023 - 11:45 | Güncelleme:

TARİHE GEÇECEK!.. AYLARDIR HAPİSTE!.. TAM İTİRAZ YAZACAK, “MAHKEME”LER ÇEKİLİYOR! YARGILANMADAN YATIYOR!

ANADOLU BAŞSAVCISI İSMAİL UÇAR’IN HSK’YA VERDİĞİ RAPORDA BÜYÜK HAKKI YENEN VE HAKKINDA ADLİYE-MAHKEME DEĞİŞİKLİKLERİYLE ZAMAN GEÇİRİLİP, YARGILANMADAN HAPİS TUTULAN CAN TANRIYAR DA VARDI!

Rapor’da Çağlayan’daki davasının akıl almaz skandal girişimlerle nasıl Anadolu Adliye’sine alındığı da yazıyordu.

Hatta ille duruşmanın, ifade bile alınmadan 2024’ün 9 Ocak’ına atıldığı da vurgulanıyordu.

Ama bu arada yeni bir gelişme daha oldu. Tutukluluk inceleme günleri ve ayrıca duruşma günü bile veren İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, şimdi de ani bir kararla çekildi davadan!.. Yani dosyayı “boşta” bıraktı. (Bu kaçıncı!) Şimdi son bir itiraz hakkı daha var. O da… Can Tanrıyar, Anadolu 2. Ağır Ceza’ya başvurup, artık mahkemesinin belli olmasını, yerinde 1. Ağır Ceza’da kalmasını ve tabi ki yargılamanın TUTUKSUZ olarak devam etmesini isteyecek şayet Anadolu 2. Ağır Ceza “pas” geçerse, Can Tanrıyar yine “ortada” kalacak ve artık “zoraki” dediğimiz tutukluluğu bile devam edecek!

O zaman, Tanrıyar, istinaf’a başvurup, “Lütfen bana bir mahkeme bulun” demek durumda! 😊

Aslında, istinafın ne karar vereceği de belli!.. Anadolu 1. Ağır’a geri gönderecek. Çünkü Anadolu 1. Ağır Ceza, öyle bir hata dolu “takipsizlik gerekçesi” yazmış ki!.. Bu dosyanın kendisine geri geleceğini bile bile gibi… 😊

Ne fark edecek? Yine aylar geçecek. Çünkü, mahkeme görülürse, ortada bir DELİL olmadığı için Can Tanrıyar hemen serbest kalacak!

Tanrıyar’ın şimdi itiraz edeceği Anadolu 2. Ağır Ceza’nın da o matematiksel-NET hatayı görmemesi imkansız! Hemen Tanrıyar’ın itirazının kabul edilmesi ve tutuksuz yargılanması lazım…

Sizce ne olur? Yargı ne derse o olur. Çarşamba-Perşembe belli olur.

Can Tanrıyar, sporda Fenerbahçe muhabirliğiyle “TARİH” yazmıştı. Sonrasında magazinde “Televole ve UçanKuş”la “Tarih” yazdı ve şimdi yine “MAHKEMESİZ-YARGILANMADAN TUTUKLU” kalırsa, bu kez de “YARGI TARİHİ”ne geçecek!